Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin! Toimitamme kotiovellesi 6,50 euron hintaan.

Kasvovoide

Kosteuttava geelivoide kasvoille

40 ml

Tuotekuvaus

Ainesosaluettelo (INCI)

Käyttöohjeet Arvostelut

Joskus ihosi tarvitsee niin hörpyn kuin halin. Palkittu Face Cream -kasvovoiteemme antaa sille kummatkin. Kevyt geelin ja voiteen yhdistelmä kosteuttaa kasviperäisellä glyseriinillä ja sodium PCA:lla. Kolloidinen kaurajauhe estää kosteuden haihtumisen, ja rypsiöljy, kauraöljy ja unikonsiemenöljy ravitsevat ja pehmentävät ihoa. Koostumuksensa ansiosta Face Cream -kasvovoiteemme sopii niin rasvoittuvalle iholle kuin kuivalle iholle.

Käyttö: Levitä kasvovoidetta puhtaalle iholle tarvitsemasi määrä tai yhdistä muihin tuotteisiin. Kasvovoidetta on myös helppo tuunata hoitavammaksi kasvoöljyllämme; käytä kasvoöljyä voiteen päällä tai sekoita voiteeseen muutama pisara öljyä. Sopii käytettäväksi silmänympärysiholle.

Vinkkimme: Moni perioraalidermatiitista (POD) kärsivä on saanut geelivoiteestamme helpotusta.

    Sopii herkälle ja ongelmaiholle: Face Cream -kasvovoide sisältää vain vähän raaka-aineita: herkkää ihoa hoitavat ainesosat, iho-ystävälliset säilöntäaineet ja hellävaraisen, ei-ionisen emulgaattorin. Ei rasva-alkoholeja eikä lisättyjä hajusteita. Rypsiöljy on erinomainen yleisöljy useimmille ihotyypeille, kauraöljyllä on rauhoittavia ominaisuuksia, kasviperäinen glyseriini ja sodium PCA ovat klassinen ja hyvin siedetty kosteuttava yhdistelmä, ja kolloidaalista kaurajauhetta on kauan käytetty hoitamaan ekseemaa ja ihottumaa. Kasvovoiteen pH on n. 5,5 (terveen ihon pH on hieman hapan, 4,8-5,5 väliltä).

    Kierrätys: Irrota korkki alumiinituubista ja kierrätä tuubi metallina ja korkki muovina. Ulkopakkaus kierrätetään pahvina.

    Käytä nykyinen erä: 03/2022 loppuun mennessä.

    Kehitetty herkkä- ja ongelmaiholle. Ei lisättyjä hajusteita. Vegaaniset & kasviperäiset raaka-aineet. Kehitetty omassa labrassamme Espoossa ja valmistettu Suomessa.

    Tutustu myös näihin

    Blogissamme

    Miksi iho tartvitsee sekä kosteutta että öljyä?

    Ainesosat

    Olemme raaka-aineminimalisteja – mieluummin vähemmän kuin enemmän. Ihonhoidon ei tarvitse olla monimutkaista, mutta sen on oltava toimivaa.

    AQUA

    Liuotin. Vesi. Kasvovoiteemme pääraaka-aine.

    CANOLA OIL

    Ihoa pehmentävä ja hoitava aine. Rypsiöljy. Kestävästi tuotettu, hajuton ruotsalainen rypsiöljy (jota saadaan rapsiöljystä) poistaa meikin ja lian hellävaraisesti. Rypsiöljyä käytetään paljon kosmetiikassa ja iholla käytettynä se on hyvin siedetty raaka-aine. Se sisältää hieman korkeamman pitoisuuden öljyhappoa (noin 60 %) ja linoli- sekä alfalinoleenihappoja yhteensä noin 30 %, mikä tekee rypsiöljystä hyvän yleisöljyn useimmille, erityisesti kuiville ja ekseemaan taipuvaisille ihoille.

    POLYGLYCERYL-6 DISTEARATE

    Emulgaattori. Lyhyesti sanottuna emulgaattori mahdollistaa veden ja öljyn sekoittumisen emulsioksi. Tämä ioniton emulgaattori on hellävarainen iholle ja ihon suojakerrokselle. Sitä valmistetaan RSPO-sertifioidusta palmuöljystä.

    AVENA SATIVA KERNEL OIL

    Ihoa pehmentävä ja hoitava aine. Kaurasiemenöljy. Tämän tummankultaisen öljyn oleiini- ja linolihappotasapaino on lähes 50/50. Ihonhoidollisesta näkökulmasta, se on erinomainen ihoa pehmentävä aine, jolla on myös ihoa rauhoittavia ominaisuuksia. Hankimme kauraöljyn Fazerilta, joka valmistaa öljynsä suomalaisesta kaurasta Suomessa. Suomalaisuudella on merkitystä, koska a) Suomen maaperä tuottaa korkealaatuista kauraa ja b) on melko harvinaista, että öljyntuottajalla on 100-prosenttisesti paikallinen toimitusketju. Lahden kauratehtaan kehitys- ja tutkimuspäällikkö Markku kertoo syöneensä kaikkia Fazerin valmistamia kauratuotteita – mukaan lukien öljyä.

    GLYCERIN

    Humektantti ja ihoa hoitava. Glyseriini. Se on sokerialkoholi ja yksi vanhimmista, yleisimmistä ja monipuolisimmista humektanteista kosmetiikassa. Glyseriini kosteuttaa ja suojaa ihoa, elvyttää ihon suojabarriääria ja lisäksi sillä on antimikrobisia ominaisuuksia. Kasvovoiteessamme olemme käyttäneet kasviperäistä, rapsista johdettua glyseriiniä.

    PAPAVER SOMNIFERUM SEED OIL

    Ihoa pehmentävä aine. Unikonsiemenöljy. Kestävästi hankittu neitsytöljy sisältää steroleja, E-vitamiinia sekä korkean pitoisuuden linolihappoa. Kyseessä on 100 % Iso-Britanniasta peräisin oleva tuote, ja sen toimitusketju on täysin jäljitettävissä ja kestävä: öljy on lääkealan sivuvirtatuote. Kemistimme Jaana on itse asiassa tavannut unikkopeltojen naapurissa asuvan miehen, mistä öljyä on kerätty jo viiden sukupolven ajan. Unikonsiemenöljyllä on erinomaisia ihon suojakerroksen palautumista edistäviä ominaisuuksia ja se sopii erityisesti herkälle iholle. Öljyä kerätään puristamalla valkoisen unikon siemeniä.

    AVENA SATIVA KERNEL FLOUR

    Ihoa suojaava aine. Kolloidinen kaurajauhe. Koko kauranjyvä, lesekerros mukaan lukien, jauhetaan ja siivilöidään. Tästä syntyy vaalea kerman sävyinen, hienojakoinen jauhe. Kauran lesekerros sisältää runsaasti luonnollisia aktiiviaineita, kuten beetaglukaania, avenantramideja, öljyä ja proteiinia, joista kaikki ovat hyödyllisiä kosmeettisessa käytössä iholla. Kolloidi tai kolloidinen seos määritellään aineeksi, jossa liukenemattomat partikkelit ovat jakautuneet tasaisesti kaikkialle. Kolloidinen kaurajauhe rauhoittaa ihoa ja lievittää punoitusta, kutinaa sekä ekseeman tai ihottuman aiheuttamia lieviä ihoärsytyksiä. Yhdysvaltain ruoka- ja lääkevirasto FDA luokittelee sen ihoa suojaavaksi aineeksi. Se vähentää TEWL:iä (transepidermaalista veden haihtumista) ja muodostaa ihon pinnalle tehokkaan fysikaalisen suojakerroksen. Käyttämämme kaurajauhe valmistetaan suomalaisesta kaurasta.

    SODIUM DEHYDROACETATE

    Säilöntäaine. Natriumdehydroasetaatti. Se on dehydroetikkahapon natriumsuola. Sitä syntetisoidaan kemiallisesti monivaiheisella reaktiolla, joka alkaa asetyleenistä. Vaikka raaka-aine ei ole kasvijohdannainen, se on luonnonkosmetiikan sertifikaatteja myöntävien instituuttien, kuten COSMOS:n ja Soil Associationin hyväksymä, johtuen sen hellävaraisuudesta iholle ja vartalolle, mutta myös siitä, että EU:n kosmetiikkalainsäädännössä ei tällä hetkellä ole vaihtoehtoista rekisteröityä (hyväksyttyä) luonnollista säilöntäainetta. Yhdessä natriumlevulinaatin kanssa ja antioksidanttien honokiolin ja magnololin tehostamana se muodostaa voiteemme säilöntäainejärjestelmän.

    SODIUM PCA

    Humektantti ja ihoa hoitava. Natrium-PCA. Se on paljon käytetty humektantti ihonhoidossa. Kemiallisesta näkökulmasta, se on aminohappojohdannainen ja se on pyroglutamiinihapon natriumsuola. Sitä esiintyy myös luonnostaan ihossa, jossa se on osana ihon luonnollisia kosteustekijöitä (NMF). Käyttämämme natrium-PCA johdetaan syklisoimalla punajuuresta L-glutamiinihappoa. Prosessissa käytetty natriumhydroksidi on synteettinen.

    XANTHAN GUM

    Paksuntaja, geelinmuodostaja ja stabiloiva aine. Ksantaanikumi. Luonnollinen, kosmetiikassa yleisesti käytetty paksuntaja ja geelinmuodostaja. Ksantaanikumi on polysakkaridi, jota tuotetaan fermentoimalla proteiini- ja hiilihydraattilähteitä, tässä tapauksessa soijaa tai maissia. Fermentointi tapahtuu puhtaalla Xanthomonas Campestris -bakteeriviljelmällä. Voiteessamme ksantaanikumi on yhdistetty sklerotiumkumiin, lesitiiniin, pullulaaniin ja piioksidiin, mikä antaa voiteelle ihastuttavan geelimäisen voidetuntuman.

    SCLEROTIUM GUM

    Paksuntaja, ihoa hoitava ja emulsiota stabiloiva aine. Sklerotiumkumi. Luonnollinen ja yleisesti käytetty paksuntaja kosmetiikassa, sklerotiumkumi, on myös sokereiden fermentoinnilla tuotettu polysakkaridi. Kyseinen raaka-aine saa nimensä Sclerotium rolfsii-bakteereista. Voiteessamme se on yhdistetty ksantaanikumiin, lesitiiniin, pullulaaniin ja piioksidiin ihanan geelimäisen voidetuntuman saavuttamiseksi. Alkuperä: glukoosisiirappi vehnästä/maissista.

    LECITHIN

    Ihoa hoitava, pehmentävä aine ja emulgaattori. Lesitiini. Se on paljon ihonhoitotuotteissa käytetty luonnollinen emulgaattori – emulgaattorin tarkoitus ihonhoitotuotteissa on mahdollistaa veden ja öljyn sekoittuminen emulsioksi. Lesitiini jättää iholle ihastuttavan, kevyen puuterisen tunteen, kun sitä käytetään esimerkiksi voiteissa. Lesitiini on soijasta johdettu.

    PULLULAN

    Kalvonmuodostaja. Pullulaani. Luonnollinen ja yleisesti käytetty kalvonmuodostaja kosmetiikassa, pullulaani, on voiteemme kolmas polysakkaridi, jota tuotetaan fermentoimalla maissia, perunaa ja tapiokatärkkelystä Aureobasidium Pullulans-hiivalla. Voiteessamme se on yhdistetty ksantaanikumiin, sklerotiumkumiin, lesitiiniin ja piioksidiin ihanan geelimäisen voidetuntuman saavuttamiseksi.

    SODIUM LEVULINATE

    Ihoa hoitava aine ja säilöntäaine. Natriumlevulinaatti on levuliinihapon, orgaanisen hapon, natriumsuola, jota tässä tapauksessa saadaan sokeriruo´osta. Yhdessä natriumdehydroasetaatin kanssa ja antioksidanttien, honokiolin ja magnololin, tehostamana se muodostaa voiteemme säilöntäainejärjestelmän.

    SILICA

    Paksuntaja. Piioksidi. Se on mineraali, jota löytyy runsaasti hiekkakivestä, savesta ja graniitista sekä osasta kasveista ja eläimistä. Sitä käytetään usein kosmetiikassa imukykyisenä puuterina eli mattapinnan tekevänä ainesosana. Sitä saadaan natriumsilikaatista, jota hapatetaan ja sen jälkeen suodatetaan, huuhdellaan ja kuivataan.

    HONOKIOL

    Antioksidantti ja ihoa hoitava aine. Honokioli. Magnolian kaarna sisältää kahta potentiaalista tulehdusta estävää ainetta, magnololia ja honokiolia, jotka synergisesti estävät NF-KB:n, keskeisen tulehduksen välittäjän, aktivoitumista. Nämä kaksi ainetta voivat suojata ihoa krooniselta tulehdustilalta ja vähentää ihon punaisuutta. Honokioli tehostaa voiteemme säilöntäainejärjestelmän toimintaa.

    MAGNOLOL

    Antioksidantti. Magnololi. Magnolian kaarna sisältää kahta potentiaalista tulehdusta estävää ainetta, magnololia ja honokiolia, jotka synergisesti estävät NF-KB:n, keskeisen tulehduksen välittäjän, aktivoitumista. Nämä kaksi ainetta voivat suojata ihoa krooniselta tulehdustilalta ja vähentää ihon punaisuutta. Kuten honokiolikin, magnololi tehostaa voiteemme säilöntäainejärjestelmän toimintaa.

    Käyttöohjeet

    Käyttöohjeet

    1. Levitä puhdistetuille kasvoille aamuin illoin tarvitsemasi määrä voidetta. Sopii hyvin kerrostettuna ja yhdistettynä muiden tuotteiden kanssa. Sopii hyvin meikin alle.
    2. Voidetta voi käyttää silmänympärysiholla.
    • Vinkki 1: Imeytä pieni määrä meikkivoiteen päälle häivyttääksesi ihon kuivia kohtia.
    • Vinkki 2: Lisää voiteen hoitavuutta lisäämällä siihen pari tippaa Face Oil -kasvoöljyämme.

    Reviews

    Based on 15 reviews Write a review

    Laponien labra

    Kaikki Laponie of Scandinavia -tuotteet on kehitetty omassa laboratoriossamme Helsingissä. Laboratoriota vetää kosmetiikkakemistimme Jaana ja laboratoriossa hänen kanssaan työskentelee myös perustajamme Kristina. Jaana ja Kristina testaavat itse kaikki tuotteet omaan herkkään ja ongelmalliseen ihoonsa.

    Palkintomme

    Kasvovoide

    40 ml